Третмани

Терапијата со аеросоли за возрасни трае 40 минути, а за деца 20 минути. Потребни се 12 до 20 последователни третмани, кои се препорачува да се повторат два до три пати годишно. Со оглед на тоа што халотерапијата е потполно природен метод без несакани ефекти, нема опасност од предозирање.

 

Цена

10 третмани:

2.000,00 денари

20 третмани:

3.200,00 денари
 

МОЖНОСТ
ЗА ПОПУСТ

со следење на семинар од RELAX-програмата добивате ексклузивна цена за 10 третмани во солена соба за 1.300,00 денари

Солената терапија (халотерапија) е природен третман на респираторниот тракт, кожата и организмот во целост, со помош на суви аеросоли од природна карпеста сол и други фактори на микроклимата од природните солени пештери.

Приклучете се.


Пријавување

Пријавувањето се реализира со пополнување на:

пријава за 10 третмани или

пријава за 20 третмани

и доставување на e-mail: contact@cosmoinnovate.com.mk, на факс (02) 244 8134 или на адресата на КОСМО Иновативен Центар, бул. Јане Сандански 113, 1000 Скопје.

Солената терапија подразбира дозиран престој во комфорна и елегантно уредена солена соба, проследен со релаксирана музика и светлина со терапевтско дејство.

Модерната солена терапија е комбинација од вековната традиција на спелеотерапијата и ултрасовремените технолошки решенија.


Висока технологија

HaloSPA солените соби се производ на врвна технологија за примена на солена терапија во урбани услови. HaloSPA е современо решение за прочистување на дишните патишта, ревитализација на кожата и оптимална релаксација.

Солената соба е опремена со уникатен халогенератор, кој ги контролира оптималната концентрација на аеросоли, влажноста и температурата на воздухот. Воздухот во солената соба е збогатен со фини аеросоли на содиум хлорид. Јонизиран е и прочистен од алергени, микроорганизми и други загадувачи.

Големината на аеросолите изнесува 1-5 нанометри. Со оваа оптимална големина, аеросолите пенетрираат длабоко во респираторниот тракт во форма на најфини кристали. Дејствуваат бактерицидно и бактериостатски на респираторната микрофлора и превенираат развој на инфламаторни процеси.


Ефекти на халотерапијата

Покрај другите благотворни дејства, солената терапија помага во превенцијата и третманот на следните физиолошки состојби:

 • хронични пулмолошки заболувања (астма, хронични опструктивни пулмолошки заболувања, пневмонија, бронхитис, цистична фиброза)

 • алергии со ефект на нос, уво, грло, синуси

 • оториноларинголошки заболувања (ринитис, симузитис, фарингитис, ларингитис)

 • општи настинки и грип

 • респираторна хигиена - прочистување на дишните патишта од опасните загадувачи од воздухот и тутунскиот дим

 • дерматолошки заболувања (акни, неуродерматитис, псоријаза, целулит)

 • срцеви и васкуларни заболувања (особено во комбинација со белодробни нарушувања)

 • проблеми на вегетативниот нервен систем и нарушен метаболизам


Ефекти на менталното здравје:

 • хронични мачнини

 • исцрпеност и истоштеност

 • депресија

 • ниска отпорност на стрес

 • откажување од пушење

Покрај широкиот спектар превентивни и терапевтски дејства, престојот во солената соба е пред сè уживање и релаксација за секој член на семејството.

Третманите се реализираат во солените соби на ХАЛОМЕДИКА, опремени со современ халогенератор, кој ги контролира оптималната концентрација на аеросолите, влажноста и температурата на воздухот.

пријава за пакет 10 третмани во солена соба

цена: 2.000,00 денари

пријава за
пакет 20 третмани во солена соба

цена: 3.200,00 денари
 

ЈАВЕТЕ СЕ ДЕНЕС ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ 

КОСМО ИНОВАТИВЕН ЦЕНТАР

бул. Јане Сандански 113, 1000 Скопје, Македонија

телефон: (02) 244 8077, 075 438 576, факс: (02) 244 8134

e-mail: contact@cosmoinnovate.com.mk

контакт-лице
Христина Софеска
информации/пријави

тел.
(02) 244 8077; 075 438 576
(02) 244 8134

почетна      услуги      обуки      производи      референци      работа      за нас      контакт

© 2003 КОСМО Иновативен Центар. Сите права задржани.